Måndagens hoppträning

Hoppträningen i måndags gick väldigt bra. Gräsan var så underbart fin. Gjorde massa övergångar när vi värmde upp och hon kändes fin redan där. Sen hoppade vi en serie. Hade ganska bra tryck i henne från början, och det flöt på bra hela tiden. Sen avslutade vi med att hoppa en oxer med upphöjd bom framför som hjälp. Gick riktigt bra även där hon hoppade så fint. Hon har så härlig inställning, och man märker verkligen att hon älskar att hoppa, underbart fin när jag travade av som vanligt efter hoppning :)

Fick många fina komplimanger efteråt, så det var kul att höra. Det få en att bli ännu mer motiverad. Glad blir man och Grace var så himmla rolig att rida och det är såna dagar man älskar sin häst extra mycket :)



Fin pärlan våran :)


Onsdag

Gårdagen spenderades på skolan och sen hela kvällen med hästarna. Red Grace en stund. slingan är igensnöad och banan väldigt knölig så red lite fram och tillbaka på vägen vid hagarna. Lite springig var hon. Ganska inbjudande att väg att springa fort på. Men gjorde övergångar, skänkelvikningar tvärs över vägen och sen öppna. Saker som går alldeles utmärkt att göra på rakt spår. Stundvis kändes hon fin i alla fall red på pessoa magic bettet igen och hon verkar trivas bra på det. Så blir att införskaffa ett eget snart.

Sen blev det att kolla på Nizar träning och agera lite hästskötare. Passade även på att fota lite nu när det är ganska ljust i ridhuset när de har satt in spån. Lite tråkigt att fota hoppbilder i ridhus så fotade mest när de travade av. Mycket lärorikt att stå på backen också.

Nu sitter man på skolan. Har ridning efter lunch och då ska vi nog hoppa studs :)

Idag ska Grace ridas ut och så hon får se lite annat än gården. Slutar 13.55 så man borde hinna medans det är ljust :)

Bästa Grace <3

Hopptränat ikväll med fin pärlan, humöret på topp just nu men skriver mera sen. Grymt trött tjej nu!

Högst upp på inköpslistan

1. Träns med bred nosgrimma, eller bara en bred nosgrimma, inte alltför bred dock.







Någonting i den stilen fast med andra pannband

2. Ett par till jodphurs


3. Ridstövlar, börjar bli ganska less på att rida dressyr i chaps, hoppa går ju rätt bra. Men i dressyren vill man ju ha mer stöd.



4.
Bett pessoa magic




Ska dock se om man kan låna det av någon så man kan prova rida på det då det är ganska dyrt, tror Grace skulle gilla detta. Det är unikt format för att skona hästens tunga och gom, och det kan inte vinklas upp i gommen. Så man får fördelarna med ett rakt bett och rörligheten från ett ledat bett. Har ridit en häst som var jättetung i handen innan bytet till det här bettet. Blev en väldig skillnad med detta bett :)

Massa häst

Hemma i boet efter en dag fyllt med massa häst. Stalltjänst,häst vid hand, ridning före lunch och efter lunch ridning idividuellt valt teori. Där vi hade som en clinic. Gick igenom ryttarens hjälper och hade några som red och visade samtidigt som vi på backen skrev vad dem heter, varför och hur man gör dom och så gick vi igenom ryttarens sits. När man sitter på hästen har man ju koll på allt det där och vet när och varför man gör dom men ganska svårt och veta hur man ska skriva och fomulera allt.

På skolan fick jag rida Mr X. Tränade på skänkelvikningar och det gick jättebra. Han kändes fin och avslappnad från början. Sen innan vi skulle börja med övningen så blev han lite spänd, springig och stressad som han kan bli. Men efter en stund blev han fin och avspänd igen. Gillar och rida han, En trevlig ponny :)

For till stallet som vanligt efter skolan. Hade rätt god tid på mig innan vi skulle rida ner till grans för att hoppträna så passade på att smörja dressyrsadeln och sen Blev det att jag red Hubbe också. Blev ett ganska lätt pass för hans del. Hade ju lite tidspress på mig så ville inte börja med något som jag inte skulle ha tid att slutföra. Blev i alla fall lite lösgörande arbete volter övergångar med mera. I galoppen var han ganska jobbig. Han blir ju ganska jobbig med huvudet och så blir han lite "tom" ville att han skulle ta för sig mer. Känns när man rider som att han nästan galopperar på stället. Så gjorde lite tempoväxlingar. Jobbade sen med traven lite mera och på slutet var han avslappnad och fin.

Sen hoppträning med Grace på grans. Hoppade lite linjer. Två sockerbitar snett igenom och på ena långsidan räcke och 6 galoppsprång till kombintionen. Gick bra pigg och glad häst. Lite ringrostiga hade vi hunnit bli då det var ca 2 veckor sen sist. Hoppade bara linjen som avslutningen och då kändes det riktigt bra. Hon är så härlig Grace. Hon tycker det är så roligt att hoppa och har så bra inställning. Som vanligt efter att man hoppat så var hon riktigt lösgjord och fin. Underbart fin när jag travade av. Ville ju aldrig sluta rida. Men man måste ju tyvärr det nån gång :)


Grace och Ida får stå för bilden idag. Har ju knappt några bilder på mig och hon. Bli lätt så när det oftast jag som fotar alla andra.

Men nu börjar börjar klockan bli mycket så nu blir det godnatt om man ska orka upp til skolan

Klickat hem

Nya benskydd till Grace. Hon är i stort behov av nya då kardborren på hennes börjar ge upp.



Och så marinblåa lindor som jag kan ha till vardags :)

Helg :)

Så skönt med helg så man kan ladda upp batterierna.

I fredags passade jag på att göra stallet då vi har börjat med att jouren tar in fredag kväll istället för söndag kväll. Vädret var underbart så hade tänkt rida ut först. Men fick ingen med mig och det är rätt tråkigt att rida själv. Så då red jag först på banan en stund i alla gångarter och red sen på slingan en stund. Samma tänk som sist. Massa övegångar, tempoväxlingar för att få henne att lyssna och lite sidvärts. Hon blir ganska jobbig ibland. stark, dragig och allmänt jobbigt. Men när hon lyssnar och börjar jobba är hon så fin :)

Även idag red jag på slingan och avslutade på banan. Forsätte med samma tänk som de senaste dagarna. Hon var riktigt pigg så försökte verkligen att används energin till nått bra. Stundvis var hon tjafsig och sprang bara på, sådär som hon blir. Med stundvis var hon fin och jobbade på riktigt bra. Avlutade på banan och där var hon helt super vissa stunder. Övergångarna börjar bli bättre efter allt tragglande. Börjar komma på hur jag ska rida henne i övergångarna också för att hon inte ska blir så där dragig.

Imorgon blir det nog promenad eller lugnare uteritt och så kanske hoppträning på måndag :)


Äntligen lite varmare

Har anmält mig till granserien i dressyr med Grace. Blir att rida LB:1. Får se hur det går, det är ju hoppningen som är hennes starka sida, fast hon kan ju vara riktigt fin i dressyren också. Vi gör vårt bästa i alla fall, det får gå som det går. Men det vore kul om det kunde gå bra också :)

ONSDAG:

Fick rida Batte på skolan, vi hade markarbete. Två cavaletti på volt som vi tränade på att variera galoppsprången emellan med 14 m emellan tror jag. Gjorde samma i skritten och traven också. Gick ganska bra. Han är ju ganska reglerbar. I galoppen fick man jobba lite för att få in 6 språng 4 och 5 språng gick ganska lätt.

Sen red jag ett dressyrpass på banan med Grace. Började med att värma upp med lite volter och serpentiner i traven och sen började jag galoppera ganska snabbt. Varvade mellan volt och fyrkant med framåt tänk.

Sen började jag träna lite programdelar. Snett igenom i mellangalopp och sen övergång till trav är nog det som kommer blir svårast då hon vill byta galopp och så är ju övergångarna alltid svårt på henne då hon blir lite tjafsig och dragig. Till en början så bytte hon galopp. Men då lade jag bara en volt då hon tänkte byta och så bröt jag av till trav lite tidigare. Efter några gånger gick det bättre och hon bytte inte galopp.

Hon kändes väldigt fin efter en stund. Galoppen kändes ganska bra och även traven och hon var underbart fin när jag travade av, och jag hade kunnat rida hur länge som helst.

Och nu när vi pratat lite på skolan om mental träning, sätta mål och så vidare så ska jag skriva ner några bra grejer från gårdagens pass.

* Jag fokuserade mycket på min sits redan från början, nu sista tiden har mitt skänkeläge blivit lite sämre. Skänkeln hammnar lite för långt bak, och en av anlednigarna till detta är nog att jag behöver bli starkare i mitt överliv. Jag tippar lätt fram och då är det ganska logiskt att skänkeln far bak lite.

Så idag tänkte jag mycket på att komma tillbaka med axlarna och sitta ordentligt i sadeln, och det kändes då som att skänkeln blev bättre.

* Mina händer var bra, väldigt stadig och stilla hand.

* När Grace blev lite springig och jag tappade hon lite så sysselsatte jag bara henne med någonting annat,  flyttade lite sidvärts, la en volt till exempel. Blir lätt att man börjar ta i dom och börja "fippla"


TORSDAG:

Idag red jag på slingan. Var noga från början att hon skulle lyssna på mig. Hon är en dam som älskar att galoppera och springa fort och slingan är ju väldigt inbjudande till detta. Jag gjorde massa övergångar, lite tempoväxlingar, sidvärts. Lite öppna. Höll hon sysselsatt med något hela tiden. Till en början tyckte hon jag var väldigt jobbig och hon ville mest springa fort. Men efter en stund så började hon lyssna och ge efter och på slutet var hon jättefin :)

Imorgon blir det nog att rida ut en sväng då det blivit lite varmare :)


Det stämmer ju...

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!).  Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.


Granserien

Sitter på skolan och tråkar nu. Har hål, hatar att ha hål.

Anmälde mig nyss till granserien med Grace. Var först lite sugen på att vara med på nån av granshästarna, men då vill jag ju kunna rida den hästen några gånger innan. Så då kändes det lika bra att vara med på Grace som jag kan rida när jag vill. Få se hur det går. Det är ju hoppningen som är våran starkaste sida, eller i alla fall Graces. Fast är hon på bra humör kan hon ju vara riktigt fin i dressyren också. Det får gå hur det vill, vi gör vårt bästa i alla fall. Blir att rida LB:1:an. Gillar ju det programet så.

Börjar bli riktigt less på kylan nu, -29 i morse. Vill kunna rida ordentligt, ganska så drygt att försöka hålla igång hästen när det är så kallt.



Boy får stå för bilden, från en klubbtävling i vännäs.





Måndag igen...

Måndag igen och skola. Kommer bli en tung vecka. Blir alltid så himmla trött när jag inte får min sovmornar. Är typ universums morgontröttaste människa.

Haft utsläpp på morgon i stallet. Lite drygt att det alltid blir att vi har det då vi har haft jour. Fast släppa ut hästarna är ju inte speciellt jobbigt. Det är stiga upp tidigt som är det jobbigaste.

Sen till skolan, vi är ju i stallet som vanligt före lunch på måndagar. På ridningen hoppade vi idag. Fick Ravinsky, har ridit han väldigt lite. Han är inte riktigt min typ av häst. Men det gick ganska bra. Han var fin på hinder :)

Sen efter lunch hade vi ridning individuella valet. Men min grupp hade teori idag. Har ridning igen på onsdag. 

For till stallet direkt jag slutade som vanligt. Red Grace på banan. Är fortfarande ganska kallt så då kan man ju gå in om man börjar frysa. Men det var riktigt kul att rida sin egen häst. Där känner man sig hemma, och min sadel kändes extra skön idag. Blev lite mer galoppjobb idag. Tränade galoppombyten och idag gick det skitbra. Har varit varit skitsvårt förut att byta från höger till vänster men idag bytte hon rent direkt varenda gång. Förut blev det oftast korsgalopp innan hon bytte bak också. Riktigt kul när poletten trillar ner. Hon (och de flesta andra hästar också) blir oftast väldigt fina när de får galoppera på en stund. Gjorde även lite sidvärts i trav och galopp. Det var ett bra pass, pigg, glad och fin häst (och glad ryttare) Kul var det :) 


Söndag

Så var den här stalljourshelgen över för den här gången. Blir en massa rännande fram och tillbaka när jag och syrran har tillsamans och hjälps åt med alla fodringar. 4 svängar per dag. Så man hinner inte med så mycket när man har jour.

Det har i alla fall varit några grader varmare idag runt -25. Red Grace på banan i alla gångarter idag också, virade in mig i halsduken så att jag inte skulle frysa så mkt om ansiktet och det hjälpte. Frös faktiskt ingenting. Gräsan var väldigt pigg och lite busig även idag. Är väl kylan som sätter lite fart på dom.

Tävling



TÄVLA HÄR
http://ztreliin.blogg.se/2012/february/bloggtavling.html#comment


Stalljour dag ett avklarad

Stalljour dag ett avklarad i kylan. Alla hästar fick komma in till middagen.

Grace red jag ett minpass på banan i alla gångarter. Red barbacka på vintertäcket på hack. Hon var ändå ganska fin. Pigg men lyssnade bra. Lite busig också. Blev inte längre än max en kvart då det var ca 3o minus. Händer och fötter började jag faktiskt inte frysa alls om, bara ansiktet och nästippen som jag förfrös för nån vinter sen blev röd igen. Minns att jag då var jätteorolig att den aldrig skulle bli normal igen men det blir det blir den ju efter ett tag.

Hoppas verkligen att det kan vara lite varmare imorgon.


Hiss



Måste hissa min nya stall vinterjacka i denna kyla, Den har hållt mig varm även när det varit -35. Det enda som är lite dåligt med den är att den drar åt sig dam och smuts väldigt lätt. Men med tanke på hur varm och snygg den är så gör det inte så mycket :)


Usch vilken kyla

Nu är det verkligen kallt. Har jour i helgen, och nu på morgonen när vi var och släppte ut var det runt -35. Fast det gick ändå ganska bra. Har laddat upp med massa mat åt hästarna. De flesta hästarna får nog i alla fall komma in till middagen. När jag skulle släppa ut sista hästen var det ganska så kallt om ansiktet men annars gick det bra.

Får se om man vågar sig ut och göra någonting med hästen, hon har fått vila i 2 dar nu så hon skulle behöva få komma ut och röra sig lite grann i alla fall. Fast ska det vara -35 så tål man ju bara att vara ute i 5 minuter ungefär. Blir nog kanske lite mys i stallet i stället.

Design

Får nog ta och göra en ny design till bloggen, den som är nu känns inte så passande för tillfället. Gjorde ju om den till fotoblogg tidigare fast nu är den väl mer hästblogg/vanlig blogg igen.

Och kylan den kom den här vintern också...

Veckan som gått har väl varit ungefär som vanligt. I måndags på förmiddagen var vi i stallet som vanligt. Red ett dresssyr pass på Batte och vi tränade på skänkelvikningar, och han var riktigt fin. Fast det är han ju alltid lilla pärlan. Sen efter skolan red jag Grace på slingan. Hon hade väldigt mycket spring i bena och kände för att leka lite galoppör. Tur att det aldrig är några problem att få stopp på hon i alla fall :)

I tisdags slutade jag 12.10 så passade på att klippa Grace andra gången den här vintern. Klippningen blev inte lika bra som första klippningen, maskinen var lite halvslö, och under magen är hon lite fläckig, fast det syns ju oftast inte. Kände mig dock lite taskig. Lyckas alltid på något sätt tajma in att klippa när det är lite kallare ute. Vi har ju haft tur i vinter att det knappt varit kallare än -5 men nu är det nog minst -20 om inte ännu kallare. Känns svinkallt i alla fall. Hann till och med tappa känseln i fingrarna tidigare idag när man gick från stallet till skolbyggnaden, och det händer i princip aldrig.

Blev det ett kort pass med hästen på slingan i kylan i alla gångarter. Red barbacka med vintertäcke. Blev inte så mycket galopp då hon var lite busig. Man satt lite löst då :)

Imorgon har man sovmorgon, sköönt. Dock börjar man 09.15 så blir ingen lång en. Men några minuter längre kan man ju sova i alla fall.

blogg.se vill inte samarbeta, så det får bli ett tråkigt inlägg utan bild :(

RSS 2.0